Sposób przygotowania:
Wielkanocne roladki z karkówki z jajkiemroladki 1
Plastry mięsa lekko rozbijamy. Jajka gotujemy na twardo. Bułkę moczymy w wodzie.
roladki 2
Mięso mielone łączymy z bułką. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, natkę i śmietanę. Solimy i pieprzymy do smaku.
roladki 3
Każdy płat mięsa smarujemy chrzanem.
roladki 4
Następnie na każdy płat mięsa wykładamy mielone.
roladki 5
Jajka przekrawamy na pół. Z brzegu mięsa układamy połówkę jajka. Zwijamy. Obwiązujemy nicią lub przekłuwamy wykałaczkami. Smażymy na rumiano. Przekładamy do garnka. Zalewamy bulionem. Dusimy ok. 1 h. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Gotujemy do miękkości cebuli. Wyciągamy mięso, zaciągamy mąką.