Sposób przygotowania:
Roladki wołowe wg Bogusi
Każdy kawałek mięsa rozbijamy, smarujemy musztardą i posypujemy majerankiem. Obrana cebulę, boczek oraz ogórki kroimy w paski, układamy na każdym kawałku mięsa i zwijamy roladki.
Obtaczamy w mące, na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy na rumiany kolor z obydwu stron. Przekładamy do garnka, wlewamy wodę, dodajemy przyprawy i dusimy do miękkości mięsa.
Zagęszczamy mąką, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, przyprawą maggi oraz majerankiem.
Obtaczamy w mące, na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy na rumiany kolor z obydwu stron. Przekładamy do garnka, wlewamy wodę, dodajemy przyprawy i dusimy do miękkości mięsa.
Zagęszczamy mąką, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, przyprawą maggi oraz majerankiem.
SylaUla
Christof