Sposób przygotowania:
Spaghetti z królikiem i warzywamiETAP 1:
Mięso z królika gotujemy przez 25 minut w osolonym wrzątku.
Warzywa myjemy. Paprykę kroimy w kostkę, a marchewkę obieramy i ścieramy za pomocą obieraczki do warzyw. Czosnek siekamy drobno.
Szpinak dokładnie osuszamy.
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
ETAP 2:
Na patelni rozgrzewamy olej. Smażymy na nim marchew, paprykę i czosnek, aż warzywa będą miękkie. Warzywa oprószamy solą i pieprzem.
ETAP 3:
Dodajemy szpinak i smażymy, aż liście "zwiędną".
ETAP 4:
Mięso z królika oddzielamy od kości, kroimy w kostkę, dodajemy do warzyw.
Przygotowujemy sos, łącząc ze sobą śmietanę, żółtka, ostrą i słodką paprykę mieloną, sól i pieprz.
Sos dodajemy do warzyw i mięsa, mieszając, podgrzewamy ok. 5 minut.
Makaron odcedzamy i łączymy z sosem.
Danie rozkładamy na talerze. Każdą porcję posypujemy parmezanem pokrojonym na płatki za pomocą obieraczki do warzyw.