Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Roladki wołowe nadziewane mielonym mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 18

Roladki nadziewane mielonym mięsem przyprawionym świeżym tymiankiem i czosnkiem są aromatyczne i bardzo smaczne.

Roladki wołowe nadziewane mielonym mięsem Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Roladki wołowe nadziewane mielonym mięsem

 

Sposób przygotowania:

Roladki wołowe nadziewane mielonym mięsem
Umyte i osuszone mięso wołowe pokroić w poprzek włókien. Zbić tłuczkiem przez folię tak aby powstały cienkie płaty, oprószyć solą i pieprzem. Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Do mięsa mielonego dodać bułkę, zmiażdżony ząbek czosnku, posiekany por i tymianek.

Doprawić do smaku solą i pieprzem, wyrobić. Na przygotowane mięso wołowe wyłożyć mielone, wyrównać, zwinąć roladki, spiąć wykałaczkami. Następnie obtoczyć w mące i zrumienić ze wszystkich stron na patelni z rozgrzanym smalcem.

Rumiane roladki przełożyć do rondla, podlać odrobiną wody, dodać liść laurowy, posiekany czosnek, odrobinę sosu sojowego i dusić do miękkości. Miękkie roladki wyjąć z wywaru, usunąć wykałaczki. Do sosu wlać śmietaną wymieszaną z mieloną papryką, zagotować.

Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.
Roladki wołowe nadziewane mielonym mięsem
Do mięsa mielonego dodać przyprawy i pozostałe składniki.
Roladki wołowe nadziewane mielonym mięsem
Pokrojone w plastry mięso wołowe zbić tłuczkiem.
Roladki wołowe nadziewane mielonym mięsem
Na każdy kawałek mięsa wołowego włożyć porcję mielonego.
Roladki wołowe nadziewane mielonym mięsem
Zwinąć, zanurzyć w mące, zrumienić na smalcu.
Roladki wołowe nadziewane mielonym mięsem
Usmażone przełożyć do garnka, podlać wodą, dodać przyprawy i dusić.
Roladki wołowe nadziewane mielonym mięsem
Powstały sos połączyć ze śmietaną, zagotować i przyprawić.