Sposób przygotowania:
Roladki wołowe nadziewane mielonym mięsem
Umyte i osuszone mięso wołowe pokroić w poprzek włókien. Zbić tłuczkiem przez folię tak aby powstały cienkie płaty, oprószyć solą i pieprzem. Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Do mięsa mielonego dodać bułkę, zmiażdżony ząbek czosnku, posiekany por i tymianek.
Doprawić do smaku solą i pieprzem, wyrobić. Na przygotowane mięso wołowe wyłożyć mielone, wyrównać, zwinąć roladki, spiąć wykałaczkami. Następnie obtoczyć w mące i zrumienić ze wszystkich stron na patelni z rozgrzanym smalcem.
Rumiane roladki przełożyć do rondla, podlać odrobiną wody, dodać liść laurowy, posiekany czosnek, odrobinę sosu sojowego i dusić do miękkości. Miękkie roladki wyjąć z wywaru, usunąć wykałaczki. Do sosu wlać śmietaną wymieszaną z mieloną papryką, zagotować.
Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.
Doprawić do smaku solą i pieprzem, wyrobić. Na przygotowane mięso wołowe wyłożyć mielone, wyrównać, zwinąć roladki, spiąć wykałaczkami. Następnie obtoczyć w mące i zrumienić ze wszystkich stron na patelni z rozgrzanym smalcem.
Rumiane roladki przełożyć do rondla, podlać odrobiną wody, dodać liść laurowy, posiekany czosnek, odrobinę sosu sojowego i dusić do miękkości. Miękkie roladki wyjąć z wywaru, usunąć wykałaczki. Do sosu wlać śmietaną wymieszaną z mieloną papryką, zagotować.
Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.