SUPERPRZEPIS

Rolady z indyka z kapustą pekińską

  • 2
         
ocena: 5/5 głosów: 3
Rolady z indyka z kapustą pekińską Więcej zdjęć (5)

Pierś z indyka ze smacznym nadzieniem z kapusty i grzybów, oraz serową niespodzianką w środku.

Składniki:

Rolady z indyka z kapustą pekińską

 

  • 4 kawałki fileta z piersi indyka
  • 200 g kapusty pekińskiej
  • 200 g pieczarek
  • 4 niewielkie słupki sera żółtego
  • sól
  • pieprz
  • oliwa

 

Sposób przygotowania:

Rolady z indyka z kapustą pekińską
Mięso myjemy, rozbijamy za pomocą tłuczka przez folię spożywczą. Każdy filet solimy i oprószamy lekko pieprzem z obu stron. Kapustę i pieczarki szatkujemy drobno i podsmażamy na patelni na odrobinie oliwy. Gotowy farsz układamy na kawałkach fileta, obok kładziemy słupek sera żółtego i zawijamy mięso. Spinamy rolady wykałaczkami i gotujemy na parze ok 20-30 minut. Smacznego!
Rolady z indyka z kapustą pekińską
Kapusta pekińska to bardzo miękki rodzaj kapusty. Jej obróbka termiczna nie musi być długa.
Rolady z indyka z kapustą pekińską
Razem z kapustą pieczarki idealnie komponują się w farszu.
Rolady z indyka z kapustą pekińską
Dodatek sera wzbogaci smak rolady ale również doda kalorii, więc osoby na diecie mogą z tego dodatku zrezygnować.
Rolady z indyka z kapustą pekińską
Gotowanie na parze sprawi że nasza potrawa będzie lekka.