Sposób przygotowania:
Rolady z szynki wieprzowej
Cebulę, ogórki, paprykę i kiełbasę obrać i pokroić w kostkę lub w paseczki.
Mięso podzielić na grubsze plastry i rozbić na cienkie płaty, każdy płat posmarować musztardą, oprószyć solą i pieprzem.
Na każdy nałożyć obraną pokrojoną w prążki cebulę, pokrojoną w paski kiełbasę oraz ogórki. Zwinąć w ruloniki czyli rolady i obwinąć nicią kuchenną albo spiąć szpilkami do rolad.
Rolady podsmażyć na dobrze rozgrzanej patelni z dodatkiem tłuszczu.
Po podsmażeniu zmniejszyć ogień i zrumienione rolady smażyć do miękkości pod przykryciem podlewając w razie potrzeby ciepłą wodą.
Po upieczeniu rolady wyjąć a z powstałego płynu przygotować sos.
Podawać z kluskami oraz ulubioną kapustą czy surówką.
Mięso podzielić na grubsze plastry i rozbić na cienkie płaty, każdy płat posmarować musztardą, oprószyć solą i pieprzem.
Na każdy nałożyć obraną pokrojoną w prążki cebulę, pokrojoną w paski kiełbasę oraz ogórki. Zwinąć w ruloniki czyli rolady i obwinąć nicią kuchenną albo spiąć szpilkami do rolad.
Rolady podsmażyć na dobrze rozgrzanej patelni z dodatkiem tłuszczu.
Po podsmażeniu zmniejszyć ogień i zrumienione rolady smażyć do miękkości pod przykryciem podlewając w razie potrzeby ciepłą wodą.
Po upieczeniu rolady wyjąć a z powstałego płynu przygotować sos.
Podawać z kluskami oraz ulubioną kapustą czy surówką.
gusia1000