Sposób przygotowania:
Potrawka z kurczaka z soczewicą i makaronem
Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę, doprawiamy przyprawą do mięsa i czosnkiem granulowanym. Cebulę kroimy w kosteczkę, pieczarki w pół plastry. Soczewicę moczymy wcześniej przez pół godziny w wodzie. Na patelni rozgrzewamy olej, przesmażamy przez kilka minut cebulę.
Następnie dodajemy filet z kurczaka i pieczarki. Gdy mięso troszkę zmięknie dodajemy odsączoną soczewicę i kukurydzę. Całość podlewamy bulionem drobiowym, dusimy na wolnym ogniu przez 20 minut.
Po tym czasie dodajemy kawałki serka topionego i wlewamy śmietankę (rozpuszczoną w odrobinie wody). Doprawiamy solą i pieprzem. Na końcu dodajemy ugotowany do miękkości makaron, dokładnie mieszamy.
Następnie dodajemy filet z kurczaka i pieczarki. Gdy mięso troszkę zmięknie dodajemy odsączoną soczewicę i kukurydzę. Całość podlewamy bulionem drobiowym, dusimy na wolnym ogniu przez 20 minut.
Po tym czasie dodajemy kawałki serka topionego i wlewamy śmietankę (rozpuszczoną w odrobinie wody). Doprawiamy solą i pieprzem. Na końcu dodajemy ugotowany do miękkości makaron, dokładnie mieszamy.
SylaUla