Sposób przygotowania:
Roladki z grillowanego bakłażana
Bakłażana kroimy na cienkie plastry, ja kroję go na maszynce do chleba. Malujemy go z obydwu stron oliwą z oliwek, solimy i grillujemy ma rozgrzanym grillu z obydwu stron, aż będzie miękki. Odkładamy na bok.
Czosnek obieramy z łupiny, z papryczki usuwamy nasionka. Ząbek czosnku bardzo drobniutko siekamy, to samo robimy z papryczką chili.
W miseczce mieszamy serek śmietankowy, jogurt, czosnek, papryczkę i przyprawy. Listki bazylii drobno siekamy.
Pomidorki kroimy na pół. Każdy plaster bakłażana smarujemy serkiem ziołowym, posypujemy bazylią i układamy pomidorki.
Zwijamy z ciasny rulon i układamy na talerzu. Przed podaniem delikatnie skrapiamy oliwą i posypujemy świeżą bazylią.
Czosnek obieramy z łupiny, z papryczki usuwamy nasionka. Ząbek czosnku bardzo drobniutko siekamy, to samo robimy z papryczką chili.
W miseczce mieszamy serek śmietankowy, jogurt, czosnek, papryczkę i przyprawy. Listki bazylii drobno siekamy.
Pomidorki kroimy na pół. Każdy plaster bakłażana smarujemy serkiem ziołowym, posypujemy bazylią i układamy pomidorki.
Zwijamy z ciasny rulon i układamy na talerzu. Przed podaniem delikatnie skrapiamy oliwą i posypujemy świeżą bazylią.
Magdalena88
Holly
Marika-
Gatita
Bardzo mi miło, że Ci się spodobało :-), jemy przecież oczami.
Gatita
Bardzo dziękuję za miłe słowa :-).
Gatita
Ja też uwielbiam bakłażana i to pod każdą postacią. Roladką są super, ponieważ mogą być podawane i na zimno i na ciepło.
Dziękuję za miły komentarz :-).
ciasteczka