Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 265]

Rolmopsy z cebulką i ogórkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Rolmopsy z cebulką i ogórkiem kiszonym, uwielbiane przez większość smakoszy, idealne na święta oraz rożne imprezy.

Rolmopsy z cebulką i ogórkiem

Składniki:

Rolmopsy z cebulką i ogórkiem

 

  • Filety śledziowe - 10 szt
  • cebula - 3 szt
  • ogórki kiszone - 3 szt
  • musztarda
  • ocet - 1/2 szklanki
  • woda - 1 szklanka
  • cukier -2 łyżeczki
  • ziele angielskie -10 szt
  • listki laurowe -5 szt

Sposób przygotowania:

Rolmopsy z cebulką i ogórkiem
Z octu, wody, cukru, ziela angielskiego i listka laurowego przygotować zalewę, przestudzić.

Cebulę obrać i pokroić na pół krążki, ułożyć na sicie i przelać ją wrzątkiem, ostudzić.

Ogórki pokroić wzdłuż na 4.

Odmoczone filety ułożyć na desce, skórą do dołu, każdy płat posmarować musztardą, ułożyć na nich cebulę i ogórka, następnie zwijamy każdy filet w ciasny rulon i spinamy wykałaczkami.

Ruloniki układamy w naczyniu i zalewamy zalewą, Naczynie przykrywamy i wstawiamy na 4 dni do lodówki.