Kasia52

Kasia52

Kuchcik
[Przepisów: 1]

rosol chinski

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

grzyby mun mozna kupic w sklepie:kuchnie swiata"

rosol chinski

Składniki:

rosol chinski

 

  • ok50 dag mięsa z kurczaka(oczywiscie mozna dac wiecej jak kto lubi:))
  • 1 cebula
  • pęczek zieleniny
  • 8 suszonych grzybów mung
  • puszka pędów bambusa
  • 1 marchewka
  • 30 g makaronu sojowego
  • 30 g kiełków fasoli mung
  • 2 łyżki pokrojonego szczypiorku
  • sól
  • sos sojowy

Sposób przygotowania:

rosol chinski
Mięso opłukać, cebulę obrać i przekroić na pól. Zieleninę opłukać i posiekać drobno.
wszystkie przygotowane składniki trzeba włożyć do garnka i zalać 1,5 l wody i doprowadzić do wrzenia. Zdjąć pianę(caly syf:)) i gotować 10 minut na małym ogniu. Grzyby mung namoczyć w zimnej wodzie. Pędy bambusa wyjąć z puszki, osączyć. Marchewkę obrać, opłukać i pokroić w cienkie słupki. Rosół przecedzić i ponownie zagotować. Dodać grzyby, pędy bambusa, marchewkę i makaron sojowy. Gotować dalsze 5 minut na małym ogniu. Mięso obrać z kości, zdjąć skórkę, pokroić w kostkę i dodać do rosołu. Doprawić do smaku sosem sojowym. Przed podaniem dodać opłukane kiełki fasoli mung oraz szczypiorek.