ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Rosół domowy Eweliny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tradycyjny niedzielny obiad, przepyszna zupa dla każdego.

Rosół domowy Eweliny

Składniki:

Rosół domowy Eweliny

 

  • 2 udka z kurczaka
  • 300 g mięsa wołowego na rosół
  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1 seler
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • maggi
  • makaron nitki

Sposób przygotowania:

Rosół domowy Eweliny
Mięso myjemy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą. Solimy, doprowadzamy do wrzenia, Wtedy wrzucamy marchew, pietruszkę korzeń oraz seler - obrane i pokrojone w mniejsze kawałki. Warzywa gotujemy razem z mięsem na bardzo wolnym ogniu. Zupa powinna ledwo "bulgotać". Gdy rosół będzie gotował się zbyt gwałtownie - straci klarowność. Po ok 2 godzinach (można gotować dłużej, byle powoli) mamy gotowy rosół. Doprawiamy go do smaku maggi i pieprzem. Podajemy z ugotowanym makaronem. Dekorujemy natką pietruszki i kawałkami gotowanej marchwi. Smacznego!