Sposób przygotowania:
Rosół domowy z makaronem i marchewką
Rozdzielamy porcje rosołowe z kurczaka na mniejsze części, zalewamy zimną wodą, oczyszczamy i myjemy wszystkie warzywa, wkładamy do garnka, dodajemy łyżeczkę soli. Gotujemy na małym ogniu ok 10 minut aż zacznie wrzeć woda, wtedy zaczynają się pojawiać szumowiny z białka, które ściągamy łyżką cedzakową. Gotujemy rosół na małym ogniu ok. 30 minut. Dodajemy kostkę rosół drobiowy z włoszczyzną i opakowanie bulionu drobiowego z pietruszką, nać selera, gotujemy jeszcze ok.10 minut, pod koniec gotowania doprawiamy pieprzem. W między czasie gotujemy makaron krajanka w osolonej wodzie używając na 100 g makaronu, 1 łyżeczkę soli w litrze wody ( proporcje odpowiednio zwiększamy w zależności ile osób chcemy nakarmić;) . Do miseczki wkładamy łyżkę ugotowanego makaronu, dodajemy marchewkę pokrojoną w plasterki i zalewamy wrzącym rosołem. Dekorujemy natką pietruszki.