misia5

misia5

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 678]

Rosół drobiowo wołowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pyszny, bardzo aromatyczny rosół drobiowo wołowy. Podany np. z makaronem będzie doskonałym daniem obiadowym dla całej rodziny.

Rosół drobiowo wołowy Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Rosół drobiowo wołowy

 

Sposób przygotowania:

Rosół drobiowo wołowy
Szponder oraz nóżki z kurczaka dokładnie myjemy. Przekładamy je do garnka i zalewamy wodą. Doprowadzamy do wrzenia. Gdy zawartość garnka się zagotuje dodajemy do niego obrane i dokładnie umyte warzywa oraz angielskie ziele i liść laurowy.

Całość ponownie doprowadzamy do wrzenia, po czym zmniejszamy ogień i gotujemy na "wolnym" ogniu około półtorej godziny. Około 15 minut przed końcem gotowania dodajemy do garnka zieleninę i doprawiamy do smaku. Gotowy rosół podajemy np. z makaronem.
Rosół drobiowo wołowy
Oba rodzaje mięsa bardzo dokładnie myjemy
Rosół drobiowo wołowy
Umyte mięso przekładamy do garnka i zalewamy wodą
Rosół drobiowo wołowy
Warzywa obieramy dokładnie myjemy to samo robimy z zieleniną
Rosół drobiowo wołowy
Gdy woda w garnku z mięsem zawrze dodajemy do garnka wszystkie warzywa oraz liść laurowy i angielskie ziele
Rosół drobiowo wołowy
Całość gotujemy około półtorej godziny
Rosół drobiowo wołowy
Pod koniec dodajemy zieleninę