Annisa

Annisa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 116]

Rosół drobiowo - wołowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Rosół gotowany przez trzy godziny. Bardzo klarowny i esencjonalny, idealny na niedzielny obiad lub rodzinne uroczystości.

Rosół drobiowo - wołowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Rosół drobiowo - wołowy

 

 

Sposób przygotowania:

Rosół drobiowo - wołowy
Do garnka z 1,5 l ZIMNEJ wody wkładamy umyte mięso i kości wołowe. Gotujemy na bardzo wolnym ogniu (ma jedynie pyrkać) przez godzinę. Po tym czasie wyjmujemy drób i zbieramy szumowiny. Wkładamy obrane i pokrojone warzywa, cebulę opaloną na gazie, liść laurowy, ziele angielskie i ziarna pieprzu. Gotujemy kolejną godzinę. Następnie wyciągamy warzywa. Marchewkę odkładamy i tniemy w plasterki, resztę warzyw wyrzucamy. Do wywaru dodajemy kostki rosołowe, przyprawę uniwersalną i pieprz, gotujemy kolejną godzinę. Pod koniec gotowania doprawiamy do smaku. Podajemy z makaronem ugotowanym w osobnym garnku i plastrami marchewki. 
Rosół drobiowo - wołowy
Przez pierwszą godzinę gotujemy mięso włożóne do zimnej wody
Rosół drobiowo - wołowy
Po wyjęciu drobiu, czas na ugotowanie warzyw