Sposób przygotowania:
Rosół drobiowo - wołowy
Oczyszczone , umyte mięso i podroby wkładamy do garnka (u mnie 3l) i zalewamy zimną wodą.Gotujemy i zbieramy szumowiny do tąd aż przestaną wypływać.Zmniejszamy ogień i dodajemy sól,listki i kulki ziela angielskiego. I tak on sobie niech pyrka około godziny. Po tym czasie dodajemy obrane,umyte i pokrojone warzywa (kroimy jak kto lubi) cebulę przypieczoną i pora i dalej gotujemy drugą godzinkę. Pod koniec gotowania wrzucamy posiekana natke pietruszki,doprawiamy sobie jeszcze solą,pieprzem oraz maggi i podajemy z ulubionym makaronem.Po wierzchu można sobie jeszcze posypac dodatkowo natką.....
msewka
U mnie jest ta różnica,że ja solę rosół dopiero pod koniec gotowania,przed włożeniem warzyw.W ten sposób więcej składników odżywczych i smakowych zachowuje się w rosole.
ami91
gusia1000
evita0007
Tak ami każdy ma swoje smaki i gotuje jak lubi :) Pozdrawiam :)