Sposób przygotowania:
Rosół drobiowy
Mięso moczymy w wodzie około 3 godzin. Marchew, pietruszkę i seler obieramy myjemy i kroimy wzdłuż. Cebulę obieramy i kroimy na pół.
Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. Z mięsa zdejmujemy skórę i tłuszcz.
Do gotującej wody wkładamy mięso, a póżniej zbieramy szumowiny.
Cebulę obsmażamy na rozgrzanym oleju. Gdy szumowiny są zebrane wkładamy do garnka marchew, seler, pietruszkę, cebulę i kilka liści selera i pory. Gotujemy do miekkości.
Na końcu doprawiamy solą i pieprzem.
W drugim garnku gotujemy makaron.
Rosół podajemy z makaronem. Dekorujemy zieloną pietruszką.
Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. Z mięsa zdejmujemy skórę i tłuszcz.
Do gotującej wody wkładamy mięso, a póżniej zbieramy szumowiny.
Cebulę obsmażamy na rozgrzanym oleju. Gdy szumowiny są zebrane wkładamy do garnka marchew, seler, pietruszkę, cebulę i kilka liści selera i pory. Gotujemy do miekkości.
Na końcu doprawiamy solą i pieprzem.
W drugim garnku gotujemy makaron.
Rosół podajemy z makaronem. Dekorujemy zieloną pietruszką.