Sposób przygotowania:
Zupa warzywna z fasolą i kukurydząETAP 1:
Umyte mięso włożyć do garnka, wlać 2 l wody, dodać liście laurowe i odrobinę soli, gotować do miękkości mięsa.
ETAP 2:
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Obraną marchewkę, pietruszkę i seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
ETAP 3:
Zalać wywarem z mięsa, przykryć i gotować.
ETAP 4:
Po 10 minutach gotowania wsypać posiekaną cebulę, gotować do miękkości ziemniaków.
ETAP 5:
Jedną chochelkę zupy z miękkimi warzywami zmiksować, połączyć z pozostałą zupą, dodać obrane od kości mięso, osączoną fasolę i kukurydzę, zagotować.
Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.