Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Zupa warzywna z fasolą i kukurydzą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zupa z wkładką mięsną, z dodatkiem fasoli jest bardzo smaczna i sycąca. Najlepiej smakuje w chłodne jesienne lub zimowe dni.

Zupa warzywna z fasolą i kukurydzą

Składniki:

Zupa warzywna z fasolą i kukurydzą

 

  • 30 dag mięsa wieprzowego z kością
  • 3 ziemniaki
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 0,4 selera
  • 0,5 cebuli czerwonej
  • 0,5 cebuli białej
  • 0,5 puszki czerwonej fasoli
  • 0,5 puszki kukurydzy konserwowej
  • 3 liście laurowe
  • natka pietruszki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • sos sojowy do smaku

Sposób przygotowania:

Zupa warzywna z fasolą i kukurydzą

ETAP 1:

Zupa warzywna z fasolą i kukurydzą
Umyte mięso ugotować z przyprawami i solą.

Umyte mięso włożyć do garnka, wlać 2 l wody, dodać liście laurowe i odrobinę soli, gotować do miękkości mięsa.

ETAP 2:

Zupa warzywna z fasolą i kukurydzą
Do pokrojonych w kostkę ziemniaków dodać starte warzywa.

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Obraną marchewkę, pietruszkę i seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

ETAP 3:

Zupa warzywna z fasolą i kukurydzą
Przygotowane warzywa zalać wywarem z mięsa.

Zalać wywarem z mięsa, przykryć i gotować.

ETAP 4:

Zupa warzywna z fasolą i kukurydzą
Cebulę drobno posiekać, połączyć z gotującą się zupą.

Po 10 minutach gotowania wsypać posiekaną cebulę, gotować do miękkości ziemniaków.

ETAP 5:

Zupa warzywna z fasolą i kukurydzą

Jedną chochelkę zupy z miękkimi warzywami zmiksować, połączyć z pozostałą zupą, dodać obrane od kości mięso, osączoną fasolę i kukurydzę, zagotować.

Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.