Sposób przygotowania:
Rosół drobiowy z makaronem dyniowym
Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. Mięso dokładnie myjemy i wkładamy do garnka z wodą, gotujemy najmniej przez 1 godzinę i zbieramy szumowiny.
W międzyczasie obieramy warzywa i kroimy na mniejsze części, wkładamy do garnka razem z opieczoną cebulą i gotujemy przez następną godzinę.
W tym czasie przygotowujemy makaron : składniki na makaron wkładamy do miski i zagniatamy gładkie ciasto. Przekładamy na stolnicę posypaną mąką i wałkujemy na blaty. Kroimy nożem na dowolne kształty. Gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oleju przez około 3 - 4 minuty od wypłynięcia. Ugotowany makaron przekładamy do wody i odsączamy na cedzaku. przed podaniem posypujemy natką pietruszki.
W międzyczasie obieramy warzywa i kroimy na mniejsze części, wkładamy do garnka razem z opieczoną cebulą i gotujemy przez następną godzinę.
W tym czasie przygotowujemy makaron : składniki na makaron wkładamy do miski i zagniatamy gładkie ciasto. Przekładamy na stolnicę posypaną mąką i wałkujemy na blaty. Kroimy nożem na dowolne kształty. Gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oleju przez około 3 - 4 minuty od wypłynięcia. Ugotowany makaron przekładamy do wody i odsączamy na cedzaku. przed podaniem posypujemy natką pietruszki.