Sposób przygotowania:
Rosół drobiowy ze szpinakiem i ryżem
Podroby oczyścić z błon, umyć, osączyć, włożyć do garnka, zalać zimną wodą, dodać listek laurowy, ziele angielskie, trochę soli.
Gotować na małym płomienu, przez pół godziny od zawrzenia, po czym odcedzić. Do wywaru dodać oczyszczone jarzyny utarte na dużych oczkach tarki i gotować do miękkości.
Dodać posiekaną natkę pietruszki oraz dowolnie rozdrobnione młode listki szpinaku - gotować kilka minut, po czym doprawić do smaku.
Gotową zupę połączyć z ugotowanym osobno ryżem.
Gotować na małym płomienu, przez pół godziny od zawrzenia, po czym odcedzić. Do wywaru dodać oczyszczone jarzyny utarte na dużych oczkach tarki i gotować do miękkości.
Dodać posiekaną natkę pietruszki oraz dowolnie rozdrobnione młode listki szpinaku - gotować kilka minut, po czym doprawić do smaku.
Gotową zupę połączyć z ugotowanym osobno ryżem.