Sposób przygotowania:
Zupa buraczkowa z warzywami
Do garnka wlewamy rosół i zagotowujemy. Buraczki obieramy ze skórki i ścieramy na tarce, wkładamy do gotującego się rosołu i dodajemy listek laurowy. Gotujemy przez 15 minut.
W międzyczasie na patelnie wlewamy olej i smażymy warzywa - według instrukcji na opakowaniu. Ugotowaną zupę doprawiamy sokiem z cytryny, solą, pieprzem i przelewamy na talerze.
Na jednej połowie układamy smażone warzywa, a drugą dekorujemy śmietanką i listkami pietruszki.
W międzyczasie na patelnie wlewamy olej i smażymy warzywa - według instrukcji na opakowaniu. Ugotowaną zupę doprawiamy sokiem z cytryny, solą, pieprzem i przelewamy na talerze.
Na jednej połowie układamy smażone warzywa, a drugą dekorujemy śmietanką i listkami pietruszki.