Sposób przygotowania:
Zupa szparagowo - cukiniowa z białą kiełbaską
Warzywa myjemy i osuszamy na papierowym ręczniku. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. W garnku rozpuszczamy masło i wkładamy pokrojoną cebulę, smażymy na złoty kolor. Dolewamy wodę i zagotowujemy. W międzyczasie obieramy ziemniaki i kroimy w kostkę, myjemy i wkładamy do garnka.
Szparagi myjemy i obieramy ze skórki, kroimy na nieduże kawałki. Cukinię myjemy i wycieramy, kroimy w pół plastry i dodajemy razem ze szparagami do gotujących się ziemniaków. Gotujemy około 10 minut i wkładamy białą kiełbaskę, mrożoną marchewkę.
Gotujemy do miękkości i doprawiamy do smaku przyprawami, koncentratem pomidorowym, pokrojonym koperkiem i razem zagotowujemy.
Szparagi myjemy i obieramy ze skórki, kroimy na nieduże kawałki. Cukinię myjemy i wycieramy, kroimy w pół plastry i dodajemy razem ze szparagami do gotujących się ziemniaków. Gotujemy około 10 minut i wkładamy białą kiełbaskę, mrożoną marchewkę.
Gotujemy do miękkości i doprawiamy do smaku przyprawami, koncentratem pomidorowym, pokrojonym koperkiem i razem zagotowujemy.