Sposób przygotowania:
Zupa krem z marchewki z francuskimi paluszkami
Ciasto francuskie kroimy na 4 części i posypujemy słonecznikiem, lekko przyciskamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wkładamy paski ciasta. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy koło 20 minut w temperaturze 200 stopni.
W tym czasie do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. Ziemniaka i marchewki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Wkładamy do gotującej się wody i gotujemy do miękkości.
Cebulę, czosnek i imbir obieramy i kroimy w kosteczkę, przekładamy na palenie z masłem i smażymy przez około 2 minuty.
Do ugotowanej zupy dodajemy smażone warzywa, przyprawę do zupy, śmietankę. Blendujemy na gładki krem. Zupę podajemy z pieczonymi paluszkami i dekorujemy kwaśną śmietaną i listkami bazylii.
W tym czasie do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. Ziemniaka i marchewki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Wkładamy do gotującej się wody i gotujemy do miękkości.
Cebulę, czosnek i imbir obieramy i kroimy w kosteczkę, przekładamy na palenie z masłem i smażymy przez około 2 minuty.
Do ugotowanej zupy dodajemy smażone warzywa, przyprawę do zupy, śmietankę. Blendujemy na gładki krem. Zupę podajemy z pieczonymi paluszkami i dekorujemy kwaśną śmietaną i listkami bazylii.