Sposób przygotowania:
Rosół drobiowy Eli z wkładką mięsnąprzygotowanie składników
Ćwiartki kurczaka opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem.
przygotowanie składników cd
Marchewki, pietruszkę i seler obrać i opłukać.
przygotowanie składników cd
Cebule obrać z łupinek i przekroić na połówki. Przypiec cebule na suchej patelni. Czosnek obrać z łupinek.
przygotowanie składników cd
Na talerzyk wyłożyć liście laurowe, ziele angielskie i pieprz w ziarnach.
przygotowanie rosołu
Do dużego garnka włożyć ćwiartki kurczaka, jarzyny, przypieczoną cebulę, czosnek, liście laurowe, ziele angielskie i pieprz. Wszystko zalać wodą, posolić i gotować na małym ogniu aż mięso i warzywa będą miękkie.
Ugotowane ćwiartki i warzywa wyjąć. Rosół przecedzić przez sitko, uzupełnić wodą i zagotować.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu i odcedzić. Na talerze wyłożyć makaron, dodać ćwiartki kurczaka, pokrojoną marchewkę i zalać gorącym rosołem.
Smacznego!
gusia1000