kuchenny świat

kuchenny świat

Złoty Ekspert
[Przepisów: 971]

Zupa z mrożonymi brązowymi pieczarkami i makaronem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczną zupę pieczarkową z makaronem. Do jej przygotowania użyłam mrożone brązowe pieczarki. Polecam.

Zupa z mrożonymi brązowymi pieczarkami i makaronem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa z mrożonymi brązowymi pieczarkami i makaronem

 

  • 1 l wody
  • 2 podudzia z kurczaka
  • 3 marchewki
  • 3 ziemniaki
  • 50 dag mrożonych brązowych pieczarek
  • 3 garście drobnego makaronu
  • 8 łyżek śmietanki 30 %
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Zupa z mrożonymi brązowymi pieczarkami i makaronem
Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. Podudzia z kurczaka myjemy i wkładamy do gotującej się wody. Marchewki obieramy ze skórki i myjemy, kroimy w kosteczkę i dokładamy do garnka.

Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, myjemy i wkładamy razem z mrożonymi pieczarkami po 30 minutach gotowania się mięsa. Gotujemy razem przez około 25 minut.

Dodajemy makaron, sól i po kilku minutach gotowania, wlewamy śmietankę.
Zupa z mrożonymi brązowymi pieczarkami i makaronem
Podudzia z kurczaka myjemy i wkładamy do gotującej się wody.
Zupa z mrożonymi brązowymi pieczarkami i makaronem
Obraną i umytą marchewkę kroimy w kosteczkę.
Zupa z mrożonymi brązowymi pieczarkami i makaronem
W garnku z zupą dokładamy marchewkę, ziemniaki.
Zupa z mrożonymi brązowymi pieczarkami i makaronem
Następnie dodajemy mrożone pieczarki i razem gotujemy.