Sposób przygotowania:
Zupa warzywna z kaszą jaglaną
Kaszę jaglaną z dwa razy przepłukać zimną wod ą, zalać po brzegi wodą i zostawić na całą noc, potem tę wodę wylać, goryczka z kaszy zanika.
Wodę zagotować z zielem angielski, liściem laurowym, wsypac odsączoną kaszę, starte na paski warzywa lub w rozdrabniaczu na tarczy starte.
Dodałam również opakowanie mrożonej zupy "prezydencka", gotować z 25 minut.
Dodać masło, kucharka, pieprz ziołowy, kminek, paprykę ostrą, wlać groszek konserwowy z puszki z zalewą i krótko zagotować, na koniec wsypać posiekaną natkę pietruszki.
Wodę zagotować z zielem angielski, liściem laurowym, wsypac odsączoną kaszę, starte na paski warzywa lub w rozdrabniaczu na tarczy starte.
Dodałam również opakowanie mrożonej zupy "prezydencka", gotować z 25 minut.
Dodać masło, kucharka, pieprz ziołowy, kminek, paprykę ostrą, wlać groszek konserwowy z puszki z zalewą i krótko zagotować, na koniec wsypać posiekaną natkę pietruszki.