kuchenny świat

kuchenny świat

Złoty Ekspert
[Przepisów: 971]

Zupa krem z zielonych szparagów i kalafiora

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczną zupę krem.Przygotowana z zielonych szparagów z dodatkiem kalafiora, ziemniaków i smażonej cebulki z czosnkiem. Podana z jogurtem i koperkiem smakuje wyśmienicie. Polecam.

Zupa krem z zielonych szparagów i kalafiora Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa krem z zielonych szparagów i kalafiora

 

Sposób przygotowania:

Zupa krem z zielonych szparagów i kalafiora
Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kostkę. W garnku rozpuszczamy masło i wkładamy pokrojone warzwa. Smażymy na złoty kolor i wlewamy wodę, zagotowujemy. W międzyczasie obieramy ziemniaki i kroimy w kostkę, myjemy. Kalafior dzielimy na różyczki i myjemy, wkładamy razem z ziemniakami do gotującej się wody.

Szparagi myjemy i kroimy na mniejsze kawałki, dokładamy do gotującej się zupy i doprawiamy do smaku.

Ugotowaną zupę blendujemy i przelewamy na talerze. Dekorujemy jogurtem i pokrojonym koperkiem.
Zupa krem z zielonych szparagów i kalafiora
Obraną z łusek cebulę i czosnek kroimy w kostkę.
Zupa krem z zielonych szparagów i kalafiora
Kalafior dzielimy na mniejsze części i myjemy.
Zupa krem z zielonych szparagów i kalafiora
Obrane i pokrojone ziemniaki myjemy w wodzie.
Zupa krem z zielonych szparagów i kalafiora
Umyte zielone szparagi kroimy na mniejsze kawałki.