Sposób przygotowania:
Zupa krem z zielonych szparagów i kalafiora
Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kostkę. W garnku rozpuszczamy masło i wkładamy pokrojone warzwa. Smażymy na złoty kolor i wlewamy wodę, zagotowujemy. W międzyczasie obieramy ziemniaki i kroimy w kostkę, myjemy. Kalafior dzielimy na różyczki i myjemy, wkładamy razem z ziemniakami do gotującej się wody.
Szparagi myjemy i kroimy na mniejsze kawałki, dokładamy do gotującej się zupy i doprawiamy do smaku.
Ugotowaną zupę blendujemy i przelewamy na talerze. Dekorujemy jogurtem i pokrojonym koperkiem.
Szparagi myjemy i kroimy na mniejsze kawałki, dokładamy do gotującej się zupy i doprawiamy do smaku.
Ugotowaną zupę blendujemy i przelewamy na talerze. Dekorujemy jogurtem i pokrojonym koperkiem.