Sposób przygotowania:
Rosół Eweliny
Mięso myjemy, z kurczaka zdejmujemy skórę którą wyrzucamy. Zalewamy mięso wodą. Stawiamy na ogniu, w międzyczasie obieramy marchew, pietruszkę i seler, dodajemy do zupy. Wszystko doprowadzamy do wrzenia, wtedy zmniejszamy ogień i gotujemy wszystko na wolnym ogniu. Uwaga, nie solimy! Dzięki temu rosół będzie klarowny. Gdy warzywa zmiękną, usuwamy je z zupy i nadal gotujemy mięso, aż również zrobi się miękkie. Może to trwać nawet 2 godziny. W tym czasie myjemy natkę pietruszki, siekamy ją drobno, a marchew wyjętą z zupy kroimy na drobne kawałki. Gdy mięso w zupie będzie miękkie, doprawiamy potrawę solą, pieprzem i maggi. Rosół podajemy z ugotowanym makaronem, a każdą porcję dekorujemy posiekaną marchwią oraz natką pietruszki. Smacznego!