Sposób przygotowania:
Rosół mój ulubiony
Mięso namoczyć,umyć,zalać zimną wodą i zagotować.Gotujemy na małym ogniu, wtedy rosół będzie klarowny. Cedzakiem zebrać pianę z rosołu,dodać wszystkie warzywa(kapustę włoską zostawić i dołożyć na 10 min przed wyłączeniem rosołu) i przyprawy. Gotować do miękkości mięsa.Podawać z cienkim makaronem lub kluskami własnej roboty, posypany koperkiem lub natką.
Gość
MADZIALENKA
ale z takimi didatkami jeszcze nie gotowałam
Gość
Gość
anullka7
Może być z kością lub bez :) obojętnie.
dommagda
dusia30
Niezapominajka
zuza41
Pyza
bardzo prawdziwy, szczególnie to maggi i vegeta ....
anullka7
Magii to gałązki lubczyku, którego cały krzak rośnie u nas w ogródku, jak wstawiałam przepis na rosół to nie znałam jeszcze przepisu na wegetę swojej roboty, teraz juz znam dzieki Wkn z Wż i tylko taką wegetę używam .