Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Domowy rosół z kury

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszny, domowy rosołek co niedziele gości na naszym stole. Najlepiej smaku z domowym makaronem nitką.

Domowy rosół z kury

Składniki:

Domowy rosół z kury

 

  • 1/2 kury
  • 1 pęczek włoszczyzny
  • sól i pieprz
  • 2 kostki rosołowe
  • przyprawa do zup w płynie
  • 4 ziarenka pieprzu ziarnistego

Sposób przygotowania:

Domowy rosół z kury
Kurę dokładnie umyć i zalać wodą. Zagotować. Wyjąć szumowiny, dodać kostki rosołowe obraną i umytą włoszczyznę oraz ziarenka pieprzu. Gotować na bardzo wolnym ogniu pod przykryciem. Na koniec doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą w płynie. Podawać z makaronem nitką i ewentualnie z natką pietruszki.

Tagi:

przyprawy zupa