Sposób przygotowania:
Rosół na porcji rosołowej
Włoszczyznę (marchewki, pietruszkę i selera) oskrobać, umyć i przełożyć do garnka. Cebulę "opalić", zrumienić na palniku kuchenki i także włożyć do garnka. Do oczyszczonych warzyw, cebuli dodać kawałek kapusty pekińskiej. Mięso - porcję rosołową i skrzydełka opłukać i dodać do warzyw. Wszystkie produkty umieszczone w garnku zalać zimną wodą i nastawić garnek na gotowanie. Do garnka dodać także liście laurowe i ziele angielskie, a także posiekaną świeżą natkę pietruszki. Gotować wszystko na bardzo małym płomieniu podczas gotowania zbierając łyżką tworzącą się na wierzchu pianę, czyli tak zwane "szumowiny". W trakcie, gdy rosół się gotuje nastawić makaron na gotowanie w wodzie z dodatkiem soli. Ugotowany makaron nitki odcedzić na durszlaku. Gdy warzywa będą miękkie i mięso ugotowane przecedzić rosół, przelać przecedzony czysty rosół do nowego garnka. Dodać do niego ugotowane i pokrojone na talarki, mniejsze części marchewki, a także dodać do niego obskubane kawałki mięsa z kurczaka. Nastawić rosół ponownie na podgrzewanie na bardzo małym płomieniu. W trakcie podgrzewania rosołu dodać do niego suszoną natkę pietruszki oraz lubczyk i doprawić rosół solą i pieprzem do smaku. Do miseczek, talerzy nakładać ugotowany makaron i zalewać go gotowym, gorącym rosołem.