WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1516]

Rosół na trzech rodzajach mięsa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rosół ugotowany na trzech rodzajach mięsa: na tuszkach gołębi, na pałkach z kurczaka i na szynce wieprzowej.

Rosół na trzech rodzajach mięsa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rosół na trzech rodzajach mięsa

 

  • 2 tuszki gołębia
  • 2 pałki z kurczaka
  • ok. 300g szynki wieprzowej
  • 3 marchewki
  • 2 duże pietruszki (korzeń i trochę natki)
  • kawałek selera
  • 1 nieduży por
  • kawałek kapusty pekińskiej
  • 2 duże cebule
  • 2 listki laurowe
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • 10 ziaren czarnego pieprzu
  • sól
  • płaska łyżka vegety

Sposób przygotowania:

Rosół na trzech rodzajach mięsa

ETAP 1:

Wszystkie mięsa umyć i ułożyć na dnie większego garnka. Wlać tyle wody kilka centymetrów ponad mięso. Wsypać trochę soli i zagotować. Gotować ok. godziny zbierając w trakcie szumowiny.

W między czasie obrać i umyć warzywa i wrzucić je do wywaru. Cebule opalić nad palnikiem gazowym i wrzucić do garnka. Dodać kilka gałązek natki pietruszki. Wsypać wegetę, listek, ziele i pieprz. Gotować kolejne 1,5 godziny.

Po ugotowaniu wyjąć mięso i marchewkę a rosół przecedzić. Mięso podzielić na kawałki, marchewkę pokroić i wrzucić z powrotem do rosołu.

Podawać z makaronem.

Rosół na trzech rodzajach mięsa
Rosół z trzech mięs po przecedzeniu od warzyw i mięsa
Rosół na trzech rodzajach mięsa
Rosół w trakcie przecedzania od warzyw i mięsa
Rosół na trzech rodzajach mięsa
Rosół z trzech rodzajów mięs po ugotowaniu
Rosół na trzech rodzajach mięsa
wszystkie rodzaje mięsa włożone do garnka i zalane wodą