eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1635]

Zupa pieczarkowa Eli gotowana na maśle

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotowałam zupę pieczarkową gotowaną na maśle. Zupę ugotowałam z ziemniakami i maślaną zasmażką...

Zupa pieczarkowa Eli gotowana na maśle

Składniki:

Zupa pieczarkowa Eli gotowana na maśle

warzywa

pozostałe składniki

przyprawy

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa Eli gotowana na maśle

przygotowanie składników

Zupa pieczarkowa Eli gotowana na maśle
Obrane i opłukane marchewki zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.

Marchewki obrać, opłukać i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.

przygotowanie składników cd

Zupa pieczarkowa Eli gotowana na maśle
Pokroić w kostkę obrane i opłukane ziemniaki.

Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Zalać ziemniaki wodą i odstawić.

przygotowanie składników cd

Zupa pieczarkowa Eli gotowana na maśle
Oczyszczone pieczarki pokroić w pół plastry.

Pieczarki oczyścić i pokroić w pół plastry.

przygotowanie składników cd

Zupa pieczarkowa Eli gotowana na maśle
Obrane z łupinek cebule pokroić w kostkę.

Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę.

przygotowanie składników cd

Zupa pieczarkowa Eli gotowana na maśle

Przygotować 100 g masła i przekroić na dwie połówki.

przygotowanie składników cd

Zupa pieczarkowa Eli gotowana na maśle

Przygotować liście laurowe, ziele angielskie i mąkę.

przygotowanie zupy

Zupa pieczarkowa Eli gotowana na maśle

Na patelni roztopić połowę masła, dodać pieczarki i cebulę. Całość oprószyć solą,pieprzem i usmażyć.

przygotowanie zupy cd

Zupa pieczarkowa Eli gotowana na maśle

Do pieczarek wlać trzy litry wody, dodać liście laurowe, ziele angielskie i zagotować. Dodać marchewkę, ziemniaki, uzupełnić wodą z ziemniaków i gotować aż wszystko będzie miękkie. Resztę masła roztopić w rondlu, dodać mąkę i zasmażyć. Dodać zasmażkę do zupy i zagotować. Śmietanę wlać do osobnego garnka, dodać gorącą zupę,wymieszać i wlać do garnka z zupą. Zupę doprawić maggi do smaku.

Smacznego!