alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Bulion grzybowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Aromatyczny bulion grzybowy z suszonych grzybów. Idealny do zup. Część wykorzystuję od razu a resztę zamrażam.

Bulion grzybowy Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Bulion grzybowy

 

Sposób przygotowania:

Bulion grzybowy
Marchew, pietruszki obieramy i kroimy na pół. Cebulę obieramy i opalamy. Pora dokładnie oczyszczamy. 
Wszystkie warzywa przekładamy do dużego garnka, dodajemy liście selera, grzyby, ziele, liść laurowy, ziarna pieprzu, sól. Całość zalewamy zimną wodą. Gotujemy na wolnym ogniu około godziny. Przecedzamy. Smacznego :-) 
Bulion grzybowy
Warzywa przekładamy do garnka, dodajemy resztę składników