lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Rosół niedzielny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Jak ja lubię taki gorący rosół popić sobie wieczorkiem do kolacji .

Rosół niedzielny Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Rosół niedzielny

 

  • korpus 300-400 gram

 

 

  • jedna pietruszka

 

  • kawałek selera

 

  • jeden mały por

 

  • cebula opalona nad gazem dla uzyskania lepszego koloru

 

 

 

Sposób przygotowania:

Rosół niedzielny
1. Rosół musi się gotować na wolnym ogniu by nabrał wyrazistości i koloru jego zapach ma się unosić w całym domu. 2. Wlewamy do garnka wodę. 3. Dodajemy włoszczyznę ( marchew ,pietruszkę, seler i por ) ziele i pieprz. 4. Dodajemy korpus i opaloną cebulkę nad gazem i trochę soli . Rosół będzie klarowny będzie widać w nim oczka jak ja to mówię. Dzięki warzywom nabierze smaku a my będziemy zajadać się z rozkoszą. 5 . Gotuje rosół półtorej godzinki wtedy jest już gotowy smakuje najlepiej zarz po ugotowaniu .
Rosół niedzielny
Wlewamy do garnka wodę. Dodajemy włoszczyznę ziele i pieprz. Dodajemy korpus
Rosół niedzielny
Dodaję opaloną cebulkę nad gazem i trochę soli . Gotuje rosół półtorej godzinki wtedy jest już gotowy