Rosół przyzwoity

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wiem, że rosół to sztuka, że gotują go kilka godzin na mięsach rozmaitych i warzywach, ale ja gotuję słabo i w końcu wyszedł mi przyzwoity rosół ! Miałam trochę nieudanych prób, ale ten jest przyzwoity, smakuje, ma w końcu kolor i robi się go szybko.

Rosół przyzwoity

Składniki:

Rosół przyzwoity

 

  • porcja rosołowa z drobiu
  • makaron nitki ok. 200 g
  • cebula, marchew
  • przyprawy: ziele angielskie, czosnek, majeranek, sól, pieprz (ale może być więcej)

Sposób przygotowania:

Rosół przyzwoity
1. W osolonej wodzie gotować porcję rosołową z drobiu, dodałam jeszcze cebulę i pokrojoną marchew.

2. Ugotować makaron nitki.

3. Wywar robić godzinę, doprawić zielem angielskim, pieprzem, czosnkiem, majerankiem.

4. Ugotowane mięso oddzielić od kości i wrzucić do zupy.

5. Dodać ugotowany makaron nitki.

6. Nie zrobiłam tego, ale na pewno z zieleniną na wierzchu będzie lepiej.