katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1652]

Rosół z kaczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Rosół z kaczki jest dość tłusty i dlatego czasami zbieram tłuszcz z rosołu. Rosół doprawiam dość wyraziście przyprawami i natką pietruszki.

Rosół z kaczki

Składniki:

Rosół z kaczki

 

Sposób przygotowania:

Rosół z kaczki
Mięso myjemy i wkładamy do garnka. Zalewamy woda i stawiamy do gotowania. Obierany seler i pietruszkę i dodajemy do mięsa trochę solimy i gotujemy na małym ogniu.

Można zebrać pojawiające się szumowinki. Cebulę kroimy na pół albo w grube plastry i opiekamy na suchej patelni.

Natkę pietruszki płuczemy(troszkę można zostawić do posypania na talerz) a resztę razem z cebulą, liściem laurowym, pieprzem i zielem angielskim dodajemy do rosołu.

Gotujemy do miękkości mięsa ok 1 1/2 - 2 godz. Doprawiamy do smaku dość mocno i podajemy z ugotowanym makaronem.