szewczyk

szewczyk

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 101]

rosół, skromny ale smaczny

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

bardzo prosty rosół, może służyć jako bulion, podstawa do pozostałych zup

rosół, skromny ale smaczny

Składniki:

rosół, skromny ale smaczny

 

 

  • kilka nitek makaronu do spaghetti połamanego

Sposób przygotowania:

rosół, skromny ale smaczny
oczyszczonego ze skóry kurczaka zalewamy wrzątkiem, odczekamy parę minut i wyjmujemy. Wodę zlewamy i zalewamy garnek świeżą wrzącą wodą, wkładamy kurczaka i gotujemy pod przykryciem. Kroimy marchewkę na małą kostkę, szatkujemy drobno cebulę.Dodajemy do garnka wraz z przyprawami. Pod koniec gotowania - gdy kurczak zmięknie, po około 0,5h, dodajemy koper. Wywar jest gotowy, jeśli ma być do zupa rosołowa, gotujemy oddzielnie makaron i dodajemy do zupy przed podaniem.