WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 631]

Rosół wieprzowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rosół ugotowany na mięsie wieprzowym z dodatkiem włoszczyzny czyli selera, pora, pietruszki, marchewki.

Rosół wieprzowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rosół wieprzowy

 

Sposób przygotowania:

Rosół wieprzowy

ETAP 1:

Mięso wieprzowe umyć i pokroić na ok. 4-5 kawałków, włożyć do garnka.

Marchewkę, pietruszkę i selera obrać, umyć i włożyć w całości do mięsa.
Pora umyć i również dodać do garnka. Cebule obrać, przekroić na pół i opalić nad palnikiem gazowym.

Opalone wrzucić do garnka. Do garnka nalać tyle wody aby przykryła wszystkie składniki. Włożyć liść laurowy, ziele angielskie i pieprz ziarnisty.

Ustawić na gazie i zagotować. Zmniejszyć płomień na minimalny, dodać kostkę rosołową i gotować aż mięso będzie mięciutkie.

Pod koniec gotowania dodać posiekaną natkę pietruszki i doprawić do smaku solą. Po ugotowaniu wyjąć mięso i marchewkę a resztę przecedzić.

Podawać z makaronem lub w innej formie.

Rosół wieprzowy
Rosół wieprzowy po ugotowaniu i przecedzeniu
Rosół wieprzowy
Rosół wieprzowy po ugotowaniu przed przecedzeniem
Rosół wieprzowy
Mięso i warzywa zalane wodąz przyprawami przed zagotowaniem
Rosół wieprzowy
Mięso wieprzowe na rosół poporcjowane i włożone do garnka

Tagi:

zupa rosół