Sposób przygotowania:
Rosół wieprzowyETAP 1:
Mięso wieprzowe umyć i pokroić na ok. 4-5 kawałków, włożyć do garnka.
Marchewkę, pietruszkę i selera obrać, umyć i włożyć w całości do mięsa.
Pora umyć i również dodać do garnka. Cebule obrać, przekroić na pół i opalić nad palnikiem gazowym.
Opalone wrzucić do garnka. Do garnka nalać tyle wody aby przykryła wszystkie składniki. Włożyć liść laurowy, ziele angielskie i pieprz ziarnisty.
Ustawić na gazie i zagotować. Zmniejszyć płomień na minimalny, dodać kostkę rosołową i gotować aż mięso będzie mięciutkie.
Pod koniec gotowania dodać posiekaną natkę pietruszki i doprawić do smaku solą. Po ugotowaniu wyjąć mięso i marchewkę a resztę przecedzić.
Podawać z makaronem lub w innej formie.