gosia239

gosia239

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 234]

Rosół wieprzowy z ziemniakami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszny rosołem z dodatkiem ziemniaków

Rosół wieprzowy z ziemniakami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Rosół wieprzowy z ziemniakami

 

  • kości schabu
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki suszu warzywnego
  • przyprawy

 

Sposób przygotowania:

Rosół wieprzowy z ziemniakami
Mięso opłukać przełożyć do garnka, obrać pietruszkę i marchewkę pokroić na mniejsze kawałki dodać do kości. Następnie dodać susz warzywny i czosnek. Gotujemy ok. 1 godziny. Pod koniec gotowania przyprawiamy solą i pieprzem. Ziemniaki obieramy, najlepiej małe i gotujemy osobno w osolonej wodzie. Ugotowane ziemniaki przekładamy na talerz zalewamy  ugotowanym gorącym rosłem. Można przed podaniem posypać natką pietruszki.
Rosół wieprzowy z ziemniakami
Gotujemy rosół z kości z dodatkiem warzyw
Rosół wieprzowy z ziemniakami
Ziemniaki obieramy gotujemy osobno w osolonej wodzie
Rosół wieprzowy z ziemniakami
Ugotowane ziemniaki przekładamy na talerz zalewamy rosołem