Sposób przygotowania:
Rosół wołowo-drobiowy
W dużym garnku zagotować ok.4 litrów wody,włożyć umytą wołowinę i gotować aż wołowina zacznie być miękka,zbierać szumy,następnie dodać oczyszczone i umyte pałki kurczaka,zmniejszyć ogień tak aby rosół tylko lekko pyrkał i dodać oczyszczone i umyte warzywa,doprawić solą,pieprzem,dodać 5 kulek ziela angielskiego i rozkruszone kostki smakowe.Rosół musi się gotować minimum 2 godziny.
Podałam z makaronem "nitki" i całą masą posiekanej natki pietruszki.Taki rosół doskonale smakuje także w bulionówkach do popicia i jest też super jako baza na inną zupę.SMACZNEGO!!!
Podałam z makaronem "nitki" i całą masą posiekanej natki pietruszki.Taki rosół doskonale smakuje także w bulionówkach do popicia i jest też super jako baza na inną zupę.SMACZNEGO!!!
Sarenka
montajka