Sposób przygotowania:
Szybki żurek
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy dowolnie.
Wędzony boczek (albo coś innego wędzonego)zalewamy wodą(ok 2 litry) i stawiamy do gotowania.
Dodajemy liść laurowy, trochę solimy i gotujemy.
Kiełbasę kroimy w plasterki i podsmażamy z czosnkiem (można przekroić na połowy albo drobno pokroić) i dodajemy do gotującego się boczku.
Dodajemy wodę z kiszonych ogórków do smaku i robimy z mąki zaklepkę (mieszamy mąkę z wodą) i dodajemy do zupy( można dodać śmietanę), dodajemy majeranek.
Doprawiamy do smaku i chwilę gotujemy. Przygotowane jajka nakładamy na talerze i zalewamy zupą.
Wędzony boczek (albo coś innego wędzonego)zalewamy wodą(ok 2 litry) i stawiamy do gotowania.
Dodajemy liść laurowy, trochę solimy i gotujemy.
Kiełbasę kroimy w plasterki i podsmażamy z czosnkiem (można przekroić na połowy albo drobno pokroić) i dodajemy do gotującego się boczku.
Dodajemy wodę z kiszonych ogórków do smaku i robimy z mąki zaklepkę (mieszamy mąkę z wodą) i dodajemy do zupy( można dodać śmietanę), dodajemy majeranek.
Doprawiamy do smaku i chwilę gotujemy. Przygotowane jajka nakładamy na talerze i zalewamy zupą.
katarzynka455