anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Rosół wołowy z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Najwspanialszy rosół to taki z wołowiny tylko należy pamiętać o tym aby kupić ją z dobrego źródła i młodą.

Rosół wołowy z warzywami

Składniki:

Rosół wołowy z warzywami

 

  • 500 g wołowiny najlepiej z kością
  • 1 marchew
  • 1/2 pietruszki
  • 1/4 selera
  • 1/2 cebuli
  • 1/2 pęczka pietruszki
  • sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

Rosół wołowy z warzywami
Mięso pokroić na kawałki i umyć. Włożyć do garnka i zalać wodą, marchew, pietruszkę, seler i cebulę obrać o wkroić do zupy. Gotować około 50 minut, następnie doprawić do smaku i gotować do miękkości mięsa ponieważ wołowinę potem można zjeść ze smakiem. Pod koniec gotowania wkroić natkę pietruszki. Podawać z makaronem.