Sposób przygotowania:
Rosół z bażanta.
Udka bażanta oczyścić z piór i opłukać.Włożyć do garnka z wodą,
jarzyny oczyścić,umyć i przekroić.Cebulę przekroić wpół po obraniu i przypiec na palniku,a potem wrzucić do garnka z wywarem.Gotować z godzinę ponad.Pod koniec gotowania przecedzić rosół przez sitko do mniejszego garnka,a marchew i
korzeń pietruszki posiekać w kostkę i dodać do rosołu,a część z tego posypać na ugotowany makaron nitki na talerzach.Rosół
doprawić jarzynką,pieprzem i maggi i nalewać do talerzy z makaronem,posypać zupę natką pietruszki.Mięso z wywaru można wykorzystać do pasztecików lub pierożków pieczonych,które to można podać do rosołu osobno.
jarzyny oczyścić,umyć i przekroić.Cebulę przekroić wpół po obraniu i przypiec na palniku,a potem wrzucić do garnka z wywarem.Gotować z godzinę ponad.Pod koniec gotowania przecedzić rosół przez sitko do mniejszego garnka,a marchew i
korzeń pietruszki posiekać w kostkę i dodać do rosołu,a część z tego posypać na ugotowany makaron nitki na talerzach.Rosół
doprawić jarzynką,pieprzem i maggi i nalewać do talerzy z makaronem,posypać zupę natką pietruszki.Mięso z wywaru można wykorzystać do pasztecików lub pierożków pieczonych,które to można podać do rosołu osobno.