WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1059]

Rosół z gołębia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rosół delikatny ugotowany na tuszkach gołębi hodowlanych oraz na włoszczyźnie podany tradycyjnie z makaronem.

Rosół z gołębia Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rosół z gołębia

 

Sposób przygotowania:

Rosół z gołębia

ETAP 1:

Tuszki gołębie dokładnie umyć i włożyć do garnka. Wlać ok. 1,5-2 l wody, posolić i zagotować. Gotować około godziny i w między czasie zbierać szumowiny.

W między czasie obrać marchewki, pietruszkę i selera, oczyścić pora i obrać cebule i opalić je nad palnikiem gazowym.

Gotowe warzywa wrzucić do wywaru z gołębia. Dodać przyprawy i gotować kolejną godzinę.

W trakcie gotowania włożyć gałązkę natki pietruszki w całości i doprawić solą i pieprzem.

Po ugotowaniu rosół przecedzić od warzyw i mięsa. Podawać z makaronem.

Rosół z gołębia
Rosół z gołębia po przecedzeniu od warzyw i mięsa
Rosół z gołębia
Rosół z gołębia w trakcie przecedzania od warzyw
Rosół z gołębia
Obrane warzywa wrzucone do gotującego się wywaru z gołębia
Rosół z gołębia
Tuszki z gołębi umyte i włożone do garnka

Tagi:

zupa rosół