Sposób przygotowania:
Grochówka Eli inaczej gotowanaprzygotowanie składników
Marchewki pietruszkę i seler obrać i opłukać . Jarzyny pokroić w kostkę.
przygotowanie składników cd
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Zalać ziemniaki wodą i odstawić.
przygotowanie składników cd
Groch wysypać na sito lub durszlak i opłukać pod bieżącą wodą.
przygotowanie składników cd
Z wędzonego boczku odkroić skórę. Pokroić boczek w kostkę.
przygotowanie składników cd
Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę.
przygotowanie zupy
W dużym garnku roztopić smalec, dodać boczek i przesmażyć.
przygotowanie zupy cd
Do boczku dodać cebulę i smażyć razem aż cebula będzie miękka.
przygotowanie zupy cd
Boczek zalać trzema litrami wody i zagotować. Do wrzącej zupy dodać groch i gotować aż będzie miękki. Do zupy dodać ziemniaki z wodą, jarzyny, posolić i gotować zupę aż wszystko będzie miękkie. Do zupy rozetrzeć dłońmi majeranek. Gotową zupę doprawić do smaku pieprzem i maggi.
Smacznego!
SylaUla
eli_555
dziękuję