Zsa Zsa

Zsa Zsa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Rosołek z warzywami i mięsnymi pierożkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Rosół gotowany na gołębiu z drobno pokrojonymi warzywami i pierożkami z mięsem z gołębia. Po prostu pycha.

Rosołek z warzywami i mięsnymi pierożkami Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Rosołek z warzywami i mięsnymi pierożkami

 

Sposób przygotowania:

Rosołek z warzywami i mięsnymi pierożkami
Gołębia płuczemy w zimnej wodzie. Wkładamy do garnka z zimną wodą, zielem angielskim, liśćmi laurowymi i powoli gotujemy, doprowadzamy do wrzenia, zlewamy szumowiny (ja cedzę przez sitko). Wrzucamy drobno pokrojone warzywa- marchew, pietruszkę, seler, cebulę przekrojoną na pół oraz lubczyk. Gotujemy powoli.

Wyciągamy gołębia, oddzielamy mięso. Drobno kroimy. Cebulę obieramy, kroimy w bardzo drobną kostkę. Mięso i cebulę podsmażamy na patelni, doprawiamy solą i pieprzem.

Do miski wlewamy pół szklanki ciepłej wody. Dosypujemy tyle mąki ile wchłonie. Mieszamy, potem wyrabiamy na blacie. Wałkujemy, wycinamy kieliszkiem kółka, nakładamy farszu, zlepiamy. Gotujemy we wrzątku.

Nakładamy do misek, zalewamy zupą.

Smacznego.
Rosołek z warzywami i mięsnymi pierożkami
Gołębia płuczemy w zimnej wodzie. Wkładamy do garnka z zimną wodą, zielem angielskim, liśćmi laurowymi i powoli gotujemy, doprowadzamy do wrzenia, zlewamy szumowiny (ja cedzę przez sitko). Wrzucamy drobno pokrojone warzywa- marchew, pietruszkę, seler, cebulę przekrojoną na pół oraz lubczyk.
Rosołek z warzywami i mięsnymi pierożkami
Wyciągamy gołębia, oddzielamy mięso. Drobno kroimy. Cebulę obieramy, kroimy w bardzo drobną kostkę. Mięso i cebulę podsmażamy na patelni, doprawiamy solą i pieprzem.
Rosołek z warzywami i mięsnymi pierożkami
Do miski wlewamy pół szklanki ciepłej wody. Dosypujemy tyle mąki ile wchłonie . Mieszamy, potem wyrabiamy na blacie. Wałkujemy, wycinamy kieliszkiem kółka, nakładamy farszu, zlepiamy.
Rosołek z warzywami i mięsnymi pierożkami
Pierożki gotujemy w osolonym wrzątku, krótko około 2-3 minuty.
Rosołek z warzywami i mięsnymi pierożkami
Pierożki wkładamy do misek, zalewamy gorącą zupą.