Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Rosół z groszkiem i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

kolejna zupka na szybko i jednogarnkowe danie

Rosół z groszkiem i pieczarkami

Składniki:

Rosół z groszkiem i pieczarkami

 

  • rosół z kury z torebki dowolnej firmy
  • przyprawa maggi
  • 10 dag pieczarek
  • 10 dag mrożonego lub świeżego groszku
  • 1/3 pęczka koperku lub pietruszki
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Rosół z groszkiem i pieczarkami
Umyte pieczarki kroimy w cząstki. Do 1 l wrzącej wody wrzucamy warzywa wraz z pieczarkami, gotować 5 minut.dodajemy rosół, mieszamy i gotujemy kolejne 5-10 minut. Doprawiamy maggi i pieprzem. Posiekaną zieleniną posypać zupę przed podaniem.