Sposób przygotowania:
Rosół z jajkiem- Tan Gan Taug
Przygotowanie:
Kurę oczyszczoną,umytą gotuje się lekko w osolonej wodzie do miękkości.
Po ugotowaniu należy wyjąć kurę z wywaru.Przyprawy umyć,pokrajać bardzo cieniutko w paski i gotować na wywarze z kury 20-30 minut.
Następnie obrać mięso z kury,odjąć skórkę,wszystkie kości,pokrajać w kostkę lub paski i włożyć do wywaru.Przed podaniem wbić tyle świeżych jaj,ile ma być porcji zupy.Jajka dobrze rozbić w gorącym wywarze i podawać zupę.
Kurę oczyszczoną,umytą gotuje się lekko w osolonej wodzie do miękkości.
Po ugotowaniu należy wyjąć kurę z wywaru.Przyprawy umyć,pokrajać bardzo cieniutko w paski i gotować na wywarze z kury 20-30 minut.
Następnie obrać mięso z kury,odjąć skórkę,wszystkie kości,pokrajać w kostkę lub paski i włożyć do wywaru.Przed podaniem wbić tyle świeżych jaj,ile ma być porcji zupy.Jajka dobrze rozbić w gorącym wywarze i podawać zupę.