Rosół z jajkiem- Tan Gan Taug

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Nietypowa ale zdrowa zupa rosołowa z jajkiem.

Rosół z jajkiem- Tan Gan Taug

Składniki:

Rosół z jajkiem- Tan Gan Taug

 

  • Składniki:
  • Kura 2000g
  • Jajka 10 sztuk 600g
  • Wywar
  • Strączki soi( fasola szparagowa) 50g
  • Strączki anyżu 30g
  • Korzenie imbiru 30g
  • Papryka czerwona 20g

Sposób przygotowania:

Rosół z jajkiem- Tan Gan Taug
Przygotowanie:
Kurę oczyszczoną,umytą gotuje się lekko w osolonej wodzie do miękkości.
Po ugotowaniu należy wyjąć kurę z wywaru.Przyprawy umyć,pokrajać bardzo cieniutko w paski i gotować na wywarze z kury 20-30 minut.
Następnie obrać mięso z kury,odjąć skórkę,wszystkie kości,pokrajać w kostkę lub paski i włożyć do wywaru.Przed podaniem wbić tyle świeżych jaj,ile ma być porcji zupy.Jajka dobrze rozbić w gorącym wywarze i podawać zupę.

Tagi:

jajko jajka