Sposób przygotowania:
Rosół z kaczki
Kaczkę bez udek i piersi umieszczamy w garnku i zalewamy wodą. Zagotowujemy i zdejmujemy szumy.
Dodajemy oczyszczone marchewki, pietruszki, selera i pora. Wkładamy też kilka gałązek lubczyku, liście laurowe i przypieczoną cebulę.
Gotujemy na bardzo małym ogniu, aż mięso będzie miękkie, a rosół bardzo esencjonalny.
Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
Podajemy z makaronem i warzywami.
Dodajemy oczyszczone marchewki, pietruszki, selera i pora. Wkładamy też kilka gałązek lubczyku, liście laurowe i przypieczoną cebulę.
Gotujemy na bardzo małym ogniu, aż mięso będzie miękkie, a rosół bardzo esencjonalny.
Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
Podajemy z makaronem i warzywami.