Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Wątróbka z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Danie na obiad z wątróbki. Mimo że nie wszyscy przepadamy za wątróbką to danie wyjątkowo nam posmakowało.

Wątróbka z warzywami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wątróbka z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka z warzywami
Wątróbkę oczyszczamy, kroimy na kawałki. Marchewkę obieramy i kroimy w słupki.

Ogórka tak samo oraz obrane jabłko. Cebulę obieramy i siekamy.

Na patelni rozgrzewamy oliwę wrzucamy warzywa, dodajemy szczyptę soli i kurkumy.

Dodajemy wątróbkę. Całość dusimy ok 15-20 minut aż wątróbka zmięknie.

Doprawiamy do smaku.
Wątróbka z warzywami
Cebulę obrać i posiekać wrzucić na oliwę
Wątróbka z warzywami
Marchewkę obieramy i kroimy w słupki. Ogórka tak samo oraz obrane jabłko
Wątróbka z warzywami
Do warzyw dodajemy szczyptę kurkumy i soli
Wątróbka z warzywami
Dodajemy wątróbkę. Całość dusimy ok 15-20 minut aż wątróbka zmięknie